Як мити вікна

Якщо заглибитися в історію, то за миття вікон можна складати хронологічну таблицю. Наші бабусі та прабабусі мили вікна господарським милом, натирали картоплею або додавали у воду крохмаль.

Натирали вже чисті скла зім'ятою газетним папером, іноді заздалегідь збризнувши її оцтом.

Сучасний світ з усіма супутніми благами винайшов спеціальні засоби для миття вікон, гумові рукавички для захисту рук господині під час цього процесу, і мікрофібру. Зайшовши в магазин, ви можете побачити цілий ряд супер-засобів для миття вікон, кожне з якого "унікально", "неповторно" і з "супер-ефектом". Як же не розгубитися в цьому розмаїтті?

Перший і найбільший секрет наших бабусь як мити вікна:

"Для того, щоб вікна блищали й горіли - потрібно мити його двічі"

Як мити вікна - повірте, це зовсім не складно. Просто спочатку ми очищаємо вікна від забруднень, а потім чистою водою як-би прополіскуємо його і усуваємо розлучення м'якою ганчіркою з мікрофібри. Хоча, якщо ви віддаєте перевагу газети - результат буде той же, просто повозитися трохи довше.

Секрет другий - чудо-засіб

Секрет багатьох "супер-засобів" - все той же оцет, або інша кислота, і нашатирний спирт. Звичайно ж, якщо вам не шкода свого часу, ви можете знайти стародавні рецепти старшого покоління, і самі виготовити миючий засіб. Сказати вам чесно - мені шкода свого часу, я просто вибираю перевіреного виробника і доступне за ціною засіб.

Головне - щоб був розпилювач. Що не кажи, а ця дрібниця істотно збільшує зручність нанесення. Для любителів наводимо приклад складів для миття вікон.

  1. На 4 літри теплої води - 100 мл оцту, 100 мл нашатирного спирту, 2 ст. л крохмалю і трохи синьки.
  2. Перша вода - мильна, розчиненого господарського мила, а друга - на 1 літр води 1-2 ст ложки оцту.
  3. Для першої води - приготувати мильну воду із засобом для миття посуду, друга вода - на 1 літр води пару ложок оцту і пару щіпок звичайної кухонної солі.
  4. На дві склянки води, додати 0,5 ст. ложки миючого засобу для посуду і 3 ст ложки оцту.

Це далеко не весь перелік можливих варіантів складу домашніх засобів для миття вікон. Деякі господині радять замість оцту додавати лимонний сік, або притирати вікна старими нейлоновими колготками замість газет, але це вже деталі. Головне питання, яке вам належить вирішити, чи варто це того, щоб витрачати на нього свій час.

Ну а якщо питання з браком часу варто категорично і дуже гостро, то я вам запропоную самий оперативний спосіб. Цей спосіб займе вашого часу - хвилин п'ять від сили для очищення будь-якого ступеня забруднення і будь-якої кількості вікон.

Як помити вікна менше, ніж за п'ять хвилин

Отже! Вам буде потрібно:

  1. телефонний апарат
  2. номер клінінгової компанії (можна скористатися послугами "Чистория" - 044 227 75 75)
  3. певна сума грошей

Думаю, ваші подальші дії цілком зрозумілі. Вашого часу буде потрібно не більше п'яти хвилин, а результат буде ніяк не гірше, ніж скористайся б ви бабусиними засобами. Крім того, якщо ваші вікна знаходяться у висотному будинку, на солідній відстані від землі - вам запропонують послуги промислових альпіністів, і не доведеться ризикувати власним життям.

Переваги клінінгової компанії:

  • економія вашого часу
  • завжди блискучий результат, у всіх сенсах цього слова
  • прибирання може відбуватися навіть тоді, коли вас немає вдома
  • дбайливе очищення - професіонали ніколи не зіпсують ваші вікна (що іноді можна зробити самостійно)
  • для співробітників клінінгової компанії немає недоступних для виведення плям, на їх боці - досвід, професійні навички, спеціальне обладнання
  • швидкість - для самостійного миття вікон вам буде потрібно в два-три рази більше часу
Переглядів: 2572
Схожі статті

Кожен день ми чистимо, перемо, відбілюємо, коротше кажучи, робимо все на благо свіжості і чистоти. Ми не замислюємося про те, скільки хімічних речовин проходить через наші руки

Кожен вид жалюзі вимагає індивідуального підходу очищення та миття. Для правильного догляду за жалюзі, слід дуже відповідально підходити до питання їх миття.

В якій якості і світлі ви хочете бачити світ? Сірим і брудним або яскравим і чистим? Це вибір кожного з нас!