Професійна хімчистка килимів. Швидко і надійно

Найчастіше килими розміщують на підлозі, хоча в деяких квартирах зберігається традиція чіпляти їх на стіни. У будь-якому варіанті він по-своєму допомагає створити затишок.

Треба, правда, прикладати зусилля, щоб він якомога довше зберігав свій зовнішній вигляд. Килими потрібно регулярно чистити пилососом. Однак навіть при такій прибирання через якийсь час на килимі збирається складні бруд і пил.

До того ж серед його ворсинок можуть залишатися шерсть домашніх тварин так, різні волосинки.

Така атмосфера дуже сприятлива для виникнення пилового кліща.

Очистити килим до безпечного стану в домашніх умовах підручними засобами – завдання досить складне, а, може бути, навіть і нездійсненне. Тут потрібна професійна чистка. Для цього килими рекомендується здавати в хімчистку хоча б раз на рік.

Професійне чищення килимів може проводитися вдома у замовника або ж безпосередньо в самій хімчистці. Додому запрошують фахівців, коли є певні труднощі з доставкою цього громіздкого предмета. Також якщо забруднення не є особливо інтенсивними або ж потрібна термінова прибирання перед приходом гостей.

Нерідко працівників хімчистки запрошують додому, щоб вони видалили складні плями. Зараз, звичайно, є безліч різних засобів, з допомогою яких можна самостійно вивести деякі плями.

Найлегше їх застосовувати на синтетичних килимах та на килимах із змішаного складу. Використовувати засоби для чищення, які продаються в магазинах, на поверхні, що складається більш ніж на половину з натурального матеріалу, категорично не рекомендується. Тут краще звернутися до професіоналів.

Найчастіше чистку килимів будинку у замовника роблять у три прийоми. Спочатку він чиститься дисковою машиною із застосуванням активної речовини. Потім відбувається локальне виведення плям за допомогою професійних засобів. Завершується процес витягуванням вакуумним способом всіх залишків бруду і чистячих засобів.

Бувають випадки, коли виробляти хімчистку в квартирі не можна із-за маленької дитини або проживання алергіка, наприклад. Тоді килим доставляють в цех. Тут також можна зробити його повну прання. Крім того, в разі якщо потрібен особливий підхід (старовинний килим), то цю процедуру теж краще робити в хімчистці.

Прання та чистка проводиться за допомогою спеціального устаткування із застосуванням професійних миючих засобів.

Переглядів: 2556