Як вибрати безпечну побутову хімію і використовувати її без шкоди для здоров'я?

Кожен день ми чистимо, перемо, відбілюємо, коротше кажучи, робимо все на благо свіжості і чистоти.

Ми не замислюємося про те, скільки хімічних речовин проходить через наші руки, скільки порошку залишається на одязі після прання або скільки миючого засобу з'їдається протягом усього життя.

Але, на жаль, сучасній людині практично нереально відмовитися від таких благ. Адже простіше замочити жирне деко в розчині з миючим чим жертвувати руками і очищати його за допомогою підручних засобів.

Але як же бути? Як вберегти себе і свою сім'ю? У цій статті ми розкриємо секрети вибору і використання побутової хімії, які мінімізують шкоду для організму людини.

Як вибрати побутову хімію?

На сьогодні існує безліч підробок хімічних очищувачів, склад яких прихований від споживача.

Для того щоб не впійматися на гачок безжального маркетингу, запам'ятайте:

  1. Кількість фосфатів у пральному порошку не повинно перевищувати 5%.
  2. Етикетка (маркування) прального порошку повинна бути рівно наклеєною з чіткою промальовуванням штрихів. На підробленому порошку, таке маркування легко видаляється, якщо потерти її пальцем.
  3. Герметичність упаковки говорить про багато що, авторитетний виробник контролює процес виробництва і не допустить, щоб його продукція випускалася бракованою.

Як змивати миючий засіб для посуду?

Не жалійте води на полоскання митого посуду. Багато господинь використовують велику ємність з водою, для полоскання всієї посуду одночасно, це неправильно! Змивати миючий засіб слід під проточною водою протягом 15-20 секунд.

Ознакою відсутності миючого на посуді служить скрип, якщо провести пальцем по виробу. Чашки, взагалі, не рекомендується мити миючою рідиною, в цьому випадку чистоту і дезінфекцію забезпечить харчова сода.

Краще всього з миттям посуду впорається посудомийна машина, але якщо така можливість ще в перспективі, тоді використовуйте рукавички і велика кількість проточної води для вимивання миючого засобу.

Нам би дуже хотілося зараз запропонувати читачам марку нешкідливого миючого засобу для посуду, але, на жаль, його не існує. Хіба тільки Ви самі можете приготувати з господарського мила, лимонної кислоти і харчової соди.

Маркетинговий хід

Багато виробників миючих засобів для посуду пропонують ніжний догляд за руками в процесі миття. Не вірте цим міфам! Так, гліцерин здатний зволожувати шкіру, але якщо він і присутній в миючому засобі, то надати терапевтичне або захисну дію на шкіру не встигне Ви змиєте його водою. Кращий засіб захисту для рук це рукавички!

Рада! Вибравши для себе певну марку побутової хімії і переконавшись у її надійності не йдіть на експерименти, продовжуйте користуватися товаром цього виробника.

Переглядів: 2547
Схожі статті

Для кожної господині прибирання житла завдає чимало клопоту – всім нам хочеться, щоб наш будинок виглядав затишно, але який затишок без чистих підлог, сяючого кахлю, сліпучих дзеркал і прозорих вікон?

Якщо заглибитися в історію, то за миття вікон можна складати хронологічну таблицю. Наші бабусі та прабабусі мили вікна господарським милом, натирали картоплею або додавали у воду крохмаль. Натирали вже чисті скла зім'ятою газетним папером, іноді заздалегідь збризнувши її оцтом.