Прибирання в стилі FLY

Кожній господині знайоме роздратування від того, що кожні вихідні доводиться приділяти не відпочинку, а генеральному прибиранні. Адже за робочий тиждень прибирати було ніколи, а «сміття дарма часу не втрачає».

Ця проблема актуальна у всіх країнах світу, але одна американка вирішила покласти цьому край і розробила свою систему наведення порядку.

Мета FLY системи: у будинку свіжо і прибрано, а у Вас купа часу для вільного, цікавого життя. Ви зовсім не втомилися від прибирання, бо витратили на неї лише 15 хвилин.

Правила FLY системи прибирання:

  1. Для себе і тільки! Часто ми прибираємо не для себе, а для гостей, які прийдуть з хвилини на хвилину. Так бути не повинно, адже прибравши всі речі з шаф, тумб, ящиків, Ви відчуєте в них необхідність і через день вони всі повернуться назад на свої місця. Є люди, які звикли жити в невеликому безладді (светр на стільці, ноутбук на ліжку, зім'ятий на ліжку плед і т. д.) і для тих людей така обстановка вважається нормальною і комфортною. Не ускладнюйте життя, наводьте порядок так, як буде зручно Вам!
  2. На все про все 15 хвилин! Це основне правило FLY прибирання 15 хвилин. Тобто, на витирання пилу, чищення поверхонь, прання Вам видається по 15 хвилин в день. Ви, напевно, подумали, що це нереально. З одного боку, так, але якщо розписати справи на кожен день? Сьогодні 15 хвилин на прасування, завтра — на боротьбу з пилом, післязавтра — на чистку духової шафи або витяжки і т. д.
  3. Саме час згадати про журналі! Продуктивне правило, яке дисциплінує. Розпишіть собі заняття по 15 хвилин кожен день. Щодня у Вас буде бажання скоріше викреслювати черговий пункт, але перш за його доведеться виконати.
  4. Ви не втомитеся! Чому ми так не любимо забиратися? Тому що ми втрачаємо купу часу на ті речі, які нас стомлюють. Тіло знемагає, і до мозку надходять сигнали про те, що тіло втомилося з-за конкретних дій (наведення порядку) і мозок сприймає ці дії як загрозу для комфорту людини. За 15 хвилин Ви не встигнете перевтомлюватися. Тому, краще користуватися таймером. Бо апетит приходить під час їжі і, в іншому випадку ви забудете про обмеження в часі і справа переростає в чергову генеральне прибирання.
  5. По частинах! Кожен будинок або квартира вже поділені на кімнати, уявімо, що це частини для прибирання. Запишіть у щоденник, в який день, яку частину Вам належить прибрати.
  6. Перегляньте звички! Є речі, які не можна залишати без уваги. Наприклад, не застеливши, ліжко з самого ранку Вам доведеться це робити похапцем перед приходом гостей або в обід, коли і без того турбот достатньо.
  7. Геть зайвий мотлох! Зайві речі завжди роблять приміщення брудніше. Розлучайтеся з гаком без печалі! Давайте простір нового життя.

Дотримуючись цих правил, Ви ніколи не втомитеся, а для генерального прибирання можна запросити клінінгову бригаду.

Переглядів: 2232