Як швидко й ефективно зробити генеральне прибирання в квартирі

Для кожної господині прибирання житла завдає чимало клопоту – всім нам хочеться, щоб наш будинок виглядав затишно, але який затишок без чистих підлог, сяючого кахлю, сліпучих дзеркал і прозорих вікон? Часто ми витрачаємо досить велику кількість часу, щоб навести порядок в домі.

Особливо це стосується весняного періоду, коли оновлюється вся природа, і ми разом з нею намагаємося оновити щось у своєму побуті.

Після зимових коротких вихідних, коли влаштовувати грандіозні прибирання не було ніякого бажання, навесні у нас з'являється і бажання, і енергія - ми миємо загрязнившиеся за зиму вікна, залазимо у всі щілини і куточки, до яких не добиралися в короткі зимові дні.

Генеральне прибирання в квартирі для деяких господинь представляється чимось на кшталт авралу. Але якщо підійти до питання обмірковано, то в принципі можна зробити прибирання за відносно короткий час і без особливих трудових витрат.

В першу чергу варто перетрусити полиці в шафах, переглянути вішалки і прибрати непотрібні речі, відразу розсортувавши їх на дві групи: перша - теплі речі, які знадобляться в наступному осіннє – зимовому періоді, друга - речі, які вже більше року ніхто не використовував і не одягав.

Речі першої групи надалі піддадуться прання, чищення, просушування і займуть свої місця для зберігання, а від речей другої групи краще всього відразу безжально позбутися. Це не що інше, як непотріб, який захаращує Ваше житло.

У той же час, ці речі ще можуть комусь послужити, тому доцільно скласти їх у великі пакети і залишити в тому місці, де їх можуть взяти нужденні.

Те ж саме стосується і зламаною побутової техніки і непотрібних приладів – позбавтеся від них, і прибирання Вашої квартири стане набагато простіше і приємніше.

Безпосередньо генеральне прибирання квартири завжди потрібно починати з самих далеких місць – балкона, санвузли, дальньої кімнати – це дозволить переміщати в ході прибирання сміття та непотрібні речі ближче до виходу, що спростить процес.

Вологого прибирання завжди повинна передувати «суха» - сметані пилу і прибирання непотрібних речей. Потім - прибирання пилу з поверхонь за допомогою губки або вологої серветки. При цьому обов'язково враховується той факт, що пилу внизу завжди осідає значно більше, ніж вгорі приміщення.

Тому і прибирання треба починати з верхніх полиць шаф, антресолей, карнизів і плафонів. Бажано проводити прибирання при відкритих вікнах – тоді значна частина пилу вилетить з протягом, а не переміститься у більш затишні куточки. Зрозуміло, для цього треба відповідно одягтися, щоб не захворіти.

Коли, нарешті, всі речі прибрані і розкладені по своїх місцях, пил витерта, можна приступати до вологого прибирання. Так як в процесі прибирання не варто збирати скрізь дрібне сміття, а краще змітати його відразу на підлогу, то і прибирати підлогу треба в останню чергу. Тут пилосос виявиться як не можна до речі. А потім вже підійде і черга швабри, якщо немає миючого пилососа.

Вікна, до речі, теж краще мити вже після того, як прибрана вся пил і бруд – так буде більше ефекту від їх миття.

Переглядів: 3408
Схожі статті

Кожен день ми чистимо, перемо, відбілюємо, коротше кажучи, робимо все на благо свіжості і чистоти. Ми не замислюємося про те, скільки хімічних речовин проходить через наші руки