Чим і як доглядати за плінтусами?

Для естетичності і охайності стики між підлогою і стіною закривають спеціальною планкою, іменованою плінтусом – декоративний елемент, який може бути виготовлений з різних матеріалів: дерева, пластика, МДФ. Так само, як і будь-яка поверхня в приміщенні, він, з часом, брудниться, припадає пилом, покривається брудом. Замовляючи прибирання однокімнатної квартири, виконуючі його досвідчені спеціалісти не повинні забувати під час миття підлог протирати і такий важливий елемент, як плінтус, адже у цьому місці накопичується особливо багато пилу, який ми часто не помічаємо або ігноруємо при вологому або сухому прибиранні підлоги.

Доглядати за плінтусами дуже просто: своєчасне протирання вологою серветкою з мікрофібри, яка не залишає ворсу, позбавить Вас від генерального прибирання за участю миючих засобів і щітки. Якщо, все ж, Ваші плінтуси мають неналежний вигляд і, в останній раз, рука людини торкалася їх дуже давно, тоді Вам не обійтися без помічників у вигляді пилососа, який видалить шерсть, пил і інше дрібне сміття з важкодоступних місць; потім можна приступати до вологого прибирання із засобами побутової хімії.

Вибір миючих засобів для плінтуса

Для кожного виду матеріалу, з якого виготовлений плінтус, використовується певний набір миючих засобів. Єдине правило загальне для всіх – не потрібно надто мочити поверхню плінтуса; також не слід використовувати розчинники, хлор і абразивні засоби, які можуть безповоротно зіпсувати зовнішній вигляд виробу.

Як правило, паркетні і дощаті підлогові покриття, чистка яких також нерідко замовляється в нашій компанії, обрамляють дорогими плінтусами з деревини, а вона, як відомо, не любить вологу і кислоту, тому перед прибиранням переконайтеся, що вибраний Вами засіб не містить лугу і кислоти. Для ламінованих підлог або лінолеуму використовують пластикові плінтуса або планки з МДФ, які також дуже чутливі до вологи. Для оформлення плиткових підлог використовують спеціальні керамічні бордюри в якості плінтуса – вони найбільш довговічні і прекрасно переносять чистку лужними або слабокислими миючими засобами.

Кожний засіб побутової хімії має інструкцію із застосування, яка допоможе Вам визначитися з вибором того чи іншого продукту з видалення бруду, тож не нехтуйте уважним ознайомленням із нею перед тим, як приступати до роботи.

Переглядів: 819