Все про швабри: типи, види та рекомендації по вибору!

Прибираючи свій будинок, хочеться якомога краще вимити підлогу, а особливо якщо по їй тупотять маленькі діти. На сучасному ринку клінінгових послуг є величезна кількість миючих та дезінфікуючих товарів для будь-якого типу покриття. Але, не кожна швабра забезпечить бажаний ефект.

Асортимент швабр, плюси і мінуси, а також сумісність з різними покриттям

Класична швабра

Найдоступніший варіант це класична швабра з держателем. Вона не наділена додатковими функціями, але зі своїм завданням справляється непогано. Незважаючи на демократичність і доступність ціни, господині неохоче купують цей тип швабри, віддаючи перевагу більш адаптованим розробкам.

Швабра з насадкою губкою

Більше ефекту і комфорту забезпечить швабра з насадкою губкою. Вона оснащена системою віджиму, що запобігає утворення калюж на підлозі. Така швабра відмінно збирає сміття, пил і дрібні плями, також така швабра хороший помічник при прибирання після ремонту. Незручність у тому, що швабру доводиться розмочувати у воді перед використанням, бо при висиханні губка твердне.

Плоска швабра

Плоскі швабри дозволяють очищати не тільки підлогу, а й стіни. Це функціональне пристосування для господині. Але ціна їх досить висока і може, не кожному бути по кишені.

Швабра-мікрофібра

Швабра-мікрофібра. Добре підходить для миття підлоги. Її конструкція передбачає автоотжим, що полегшує процес генерального прибирання. Але, є і мінус, такі швабри дуже м'які і підходять виключно для миття мармуру, паркету та ламінату.

Швабра, очищаюча парою

Швабра, очищаюча парою. Цей вид інвентарю можна використовувати і без дезінфікуючих засобів. Гарячий потік пара активно вбиває мікроби, бактерії, а також запобігає розвитку цвілі. Цей тип швабри підходить практично для всіх видів підлогового покриття. Після прибирання такої шваброю, підлога деякий час залишається вологою. Але головним недоліком швабри з парової насадкою є ціна.

Швабра-платформа

Швабра-платформа. На сьогодні такі швабри вважаються самими популярними серед інших. Насадка в такій швабрі має комбінацію матеріалів: віскоза, мікрофібра і целюлоза. Господині люблять такі швабри за те, що після них не залишається розводів, а сам процес миття відбувається легко і якісно. Шарнірна насадка забезпечує доступ навіть в самі малодоступні кути. Це одна з універсальних видів швабр, які підходять для миття всіх підлогових поверхонь, в тому числі і дерев'яних.

Види підлогових покриттів

  1. Ламінат. Невибагливий в прибиранні і вимагає зовсім небагато води. Для цього виду ідеально підійдуть швабри з мікрофібри і плоскі.
  2. Паркет. Це покриття вимагає дбайливого миття, з використанням швабри-мікрофібри. Її м'яка структура не дряпає підлогу. Раз в місяць, така підлога потребує полірування мастикою.
  3. Лінолеум не вимагає делікатного догляду, тим не менш, у догляді за таким покриттям заборонено використовувати теплу або гарячу воду. Швабра з парової насадкою не кращий інвентар для догляду за лінолеумом. Але, інші види швабр впораються із завданням ідеально.
  4. Дерево. Одне з найбільш вимогливих покриттів. Незабарвлений підлогу варто очищати вологою щіткою в напрямку волокон. Після чищення, підлогу треба витерти насухо. Пофарбований дерев'яна підлога рекомендують очищати за тим же принципом, з додавання краплі оцту або нашатирю.
  5. Мармур, кахель очищаються звичайною водою. Будь-яка швабра впорається з таким покриттям.

 

Переглядів: 4857