Як вивести пляму з килима своїми руками?

Ставите питанням, як вивести пляму з килима? Раніше подібних інструкцій було не знайти і доводилося задовольнятися тим, що Ми постійно бачимо плями на килимах, які утворюються за збігом обставин або неуважність господарів. Банально щось проллєш або упустиш, як слід цим болючим спогадами залишається з нами, нагадує про ту дурну помилку. Всі ми тут же кидалися стрімголов за ганчіркою, починали втирати рідина, розмазувати її, але хороший результат безболісного видалення слідів ще не був придуманий.

Сьогодні з'явився спосіб, який дозволить нехитрим способом позбутися від плям, повертаючи килимовому покриттю первозданну красу. Метод дійсно працює і кожній людині його варто знати!

как вывести пятно с ковра

Що потрібно знати перед тим, як видалити пляму з килима

Першим ділом Ви повинні ознайомитися з низкою правил:

  1. Висохлий слід потрібно підготувати, видаливши з його поверхні крихти, липкий наліт, пил або бруд лезом не гострого ножа або за допомогою іншого придатного інструменту.
  2. Мокрі плями варто вимочувати ганчірками або паперовими серветками, добре вбирають рідину. Варто врахувати, що видалення мокрого сліду відбувається від країв до центру. В іншому випадку ми розмажемо бруд, тільки посиливши проблему.
  3. Якщо Ви вирішили застосовувати плямовивідники, перед їх використанням безпосередньо на забрудненні варто нанести склад на недоступний для очей ділянку килима. Діючи за інструкцією виробника суміші, дочекайтеся необхідного часу, потім видаліть піну, яка утворилася чистою, світлою ганчірочкою, яка не залишить після себе ніяких слідів!

Перші заходи провели, тепер приступаємо до чищення килима на дому!

Перекис водню і сода видаляють забруднення і запах з килима

Так, такі доступні інгредієнти дозволять добитися хорошого результату.

Рецепт:

Перекису водню достатньо 0,5 склянки, а харчової соди 2 столові ложки.

Перераховані інгредієнти потрібно перемішати і вилити у пляшку з пульверизатором. Збовтуємо, поки сода зовсім не розчиниться, і починаємо обприскувати «уражену» поверхня килимового покриття. Тепер прийшла черга фізичних вправ. Необхідно без особливих зусиль витирати пляму микрофибровой ганчірочкою. Выполаскиваем ганчірочку в чистій воді і знову обприскує килим, витираємо його мікрофіброю. Процедуру з розчином можна повторити 2-3 рази.

Якщо помічаєте, що забруднення залишилося, розпиліть на потрібну ділянку розчин і залиште його без витирання на 10-15 хвилин. Тепер вимиваємо і дивимося результат. Якщо не вийшло, знову повторіть процедуру, не забуваючи мити мікрофіброву серветку!

Фінал сказаного сушка килима. Фен застосовувати не варто!

Посипте нашу область содою, а через пару хвилин видаліть складу пилососом. Харчова сода покликана видалити неприємний запах.

Як видалити пляму з килима? Розглянемо за видами забруднень!

Як вивести пляму з килима, що утворився від пролитого вина?

как вывести пятно от вина

Раніше можна було бути впевненим, що пляма червоного вина або соків на килимі це незворотній процес. Сьогодні Ви дізнаєтеся, що такі наслідки можна легко виправити.

Перший спосіб біле вино. Намочіть чисту ганчірочку білим вином. Тепер, не даючи темному провину розповзтися, вимочуємо його від країв до середини (правило з початку статті). За кілька хвилин відбудеться реакція, нам лише залишається вимочити непотрібне рушник в мильній воді, потім протерти потрібну область на килимі.

Другий варіант мінеральна вода і плямовивідник. Беріть сильно газовану воду, змочіть нею пляму вина на килимі, навіщо скористайтесь плямовивідником, видаляючи неприємні наслідки вечірки раз і назавжди!

Третій спосіб найстаріший 3% перекис водню. Поливаємо мишку область, просушуємо її, потім пилососимо. Ось такий нехитрий спосіб

3 способи видалити плями йоду

Перший спосіб картопляний. Картоплю розрізаємо на частини, передавливаем в кашку і наносимо її на забруднення. Залишаємо все це справа на 5-7 хвилин, а потім гарненько промиваємо холодною водою. Якщо бачите потемніння плями, не лякайтеся, це реакція взаємодії йоду і крохмалю. У разі не повного видалення йоду, процедуру повторіть.

Другий спосіб сода, оцет. Посипаємо область на килимі содою і збризкуємо оцтом. Залишаємо це на всю ніч і вранці змиваємо склад і даємо килимовому покриттю просохнути.

Третій нашатир і вода. До пари склянок води додаємо одну чайну ложку нашатирного спирту. Промачиваем цією сумішшю йод і чекаємо 15 хвилин. За допомогою губки і мильної води змиваємо бруд з килима.

Кава, алкогольні напої

Пролиту каву видалити також просто, як і вино, от тільки кошти необхідні трішечки інші.

Кави з килима зникне за допомогою 1 столової ложки гліцерину, перемішаної з 1 літром води.

Плями алкогольних напоїв світлого кольору усуваються пральним порошком і теплою водою. Після такої процедури промиту область потрібно обробити складом з 1 літра води і 1 чайної ложки оцту.

Ось ми і підійшли до кінця. Як бачите, незворотних процесів майже немає і головне не нервувати. Найкраще рішення проблем не утворювати їх, тому будьте акуратніше і уважніше!

Переглядів: 15186
Схожі статті

Багато статей присвячено мийці внутрішньої частини холодильника. Але, зовнішня частина теж дуже важлива.

Кожен вид жалюзі вимагає індивідуального підходу очищення та миття. Для правильного догляду за жалюзі, слід дуже відповідально підходити до питання їх миття.