Як робити прибирання в домі

Прибирання одну з найбільш стомлюючих занять, якому треба постійно приділяти час для підтримки чистоти в будинку. В кінці прибирання все здається чистим і охайним, але проходить всього лише годину і кімната здається не такою вже чистою. 

Ми розповімо Вам, як робити прибирання в будинку і найголовніше, підтримувати його в чистоті протягом довгого часу. Дотримуйтесь порад, які ми будемо давати нижче, і прибирання принесе Вам лише задоволення.

Не варто прибирати весь будинок, якщо в ньому більше дев'яти кімнат, тому що, по-перше, це фізично дуже складно, по-друге – психологічно і емоційно, по-третє – прибрати великий будинок якісно не просто навіть професійним співробітникам клінінгових компаній. 

У великому будинку варто розподілити прибирання на два або навіть більше днів. Починати прибирання слід в тих кімнатах, де найчастіше знаходитесь Ви або члени Вашої сім'ї, а потім можна братися за прибирання кімнат, в яких проводите менше часу. Краще всього почати прибирання з вітальні.

Вітальня – кімната, яка просто створена для зустрічі гостей саме по чистоті вітальні про вас будуть судити, як про господиню. І зовсім неважливо чи чистий у Вас спальня або будь-яка інша кімната, гості зроблять висновок про чистоту в будинку тільки по вітальні. 

Почати прибирання у вітальні варто з того, що все має бути розкладено по своїх місцях: книги, журнали, компакт-диски і т. д. Наступним кроком буде зняття штор, диванних чохлів та всіх речей, які можуть бути відправлені у прання. Третій крок – власне сама прання. Потім необхідно прибрати, витерти пил і в кінці помити підлоги.

Прибирання в кухні - найважчий етап у прибиранні будинку. Першим ділом треба вимити посуд і столові прилади. Потім треба вимити плиту, мікрохвильову піч, холодильник та іншу побутову техніку. 

Тільки після цього можна приступати до чищення стільниці і кахлю. Їх відразу миють мильною водою, потім – проточною, і витирають насухо. 

Перевірте шафи, тумбочки й викиньте зіпсовані, прострочені або просто непотрібні продукти, крупи, спеції. Потім розкладіть залишилися, так як вам буде зручно. У завершенні помийте підлогу в кухні.

Наступна кімната – це спальня. Прибирання в цій кімнаті не стільки складна фізично, як психологічно. Спочатку треба скласти чисті речі в шафу, брудні разом зі шторами відправляємо в прання, а непотрібні на смітник. 

Потім витирає пил з допомогою пір'яний пензлики, особливу увагу треба звернути на тумбочки і туалетний столик. Наприкінці треба помити підлоги, повісити чисті штори і змінити постільну білизну.

Переглядів: 3430