Як робити генеральне прибирання

Кожна людина самостійно вирішує, як часто проводити генеральне прибирання в своєму будинку або квартирі. У когось виходить робити прибирання кожен місяць, а у кого-то – кілька разів на рік. 

Як би там не було, сам процес є досить таки нудним і енергоємним процесом, яке зовсім не приносить задоволення. Багатьох цікавить питання, як робити генеральне прибирання швидко, якісно і з мінімальною витратою часу? 

Фахівці компанії «Чистория» діляться секретами, які допомагають педантичним і багатьом господиням клінінговим компаніям боротися за чистоту в приміщенні.

найголовніше правило – налаштуйтеся на роботу. Здавалося б, що в цьому немає нічого складного, але запам'ятайте, що атмосфера в приміщенні під час прибирання, ні в якому разі не повинна бути розслаблюючій. 

Налаштуйтеся на робочий лад – не вмикайте телевізор, приберіть подалі телефон, увімкніть веселу музику і відкрийте всі вікна, щоб в кімнату надходив свіже повітря.

Прибирання правильно починати або за годинниковою стрілкою або ж зверху вниз. Спочатку слід наводити порядок в спальнях, залі, передпокою і тільки потім переходити у ванну кімнату, на кухню. 

Перед тим, як приступити до вологого прибирання, необхідно розкласти всі речі по своїх місцях. Потім можна за допомогою сухого мітли чи швабри можна обмести стелі і протерти люстру. 

Особливу увагу слід приділяти кутах і важко досяжним місцях, де може збиратися павутина. Не забудьте зняти занавіски, старанно вимити вікна і протерти вазони з квітами.

Після всього перерахованого вище можна переходити до прибиранні шаф і комодів – їх протираємо вологою і сухою ганчіркою. Саме час провести ревізію всього місткого і викинути все непотрібне. 

найскладніше на даному етапі генерального прибирання – не міряти абсолютно всі свої речі, не читати старі журнали і не переглядати фотоальбоми. Для чищення м'яких меблів використовуйте вологу губку і пилосос.

Чистка плінтусів і підлоги також потребує особливого підходу: меблі зсувається на середину кімнати, а звільнену площу можна мити мокрою ганчіркою, а потім протирати вологою. Після того як чисті фіранки будуть повішені на вікна, меблі розставлено на свої місця можна приступати до прибирання ванної кімнати і туалету.

Першим ділом чистимо унітаз: заливаємо його миючим засобом і щоб воно почало діяти, залишаємо на деякий час. Витираємо всі шафки, полички, стіни і тільки після всього цього можна приступити до миття підлоги. 

У ванній кімнаті необхідно також вимити стіни, полички, дзеркала, баночки і пляшечки. Фіранку варто замочити із засобами, що містять хлор. Такий засіб не зашкодить тканини, але чудово усуває будь-які плями.

На кухню піде найбільше часу і сил. Вам потрібно буде дотримуватися напрямку і не відволікатися на смаколики, які живуть в холодильнику. 

Як робити генеральне прибирання на кухні? По вже знайомому принципом – зверху вниз: вікна, стелі, поверхні кухонного гарнітура, шухлядки і коробочки. 

Обов'язково перевіряйте вміст і викидайте все зайве. Тепер приступайте до чищення плити, раковини, духовки і столу. Після того як будуть вимиті підлоги і плінтуси, вікна можна вішати фіранки. Прибирання завершена. 

Переглядів: 1885