Як зробити генеральне прибирання в квартирі.

У світі є приблизно 7 мільярдів людей і всі вони різні, але ви можете бути впевнені, що багато з цих людей час від часу задають собі такі питання як: як зробити генеральне прибирання? «Яким чином зробити її якісно і швидко?».

Прибирання – це наведення чистоти і порядку в нашому домі або квартирі. Прибирання буває декількох видів. Найпоширенішими є: щоденна і щотижнева, щомісячна і генеральна, поверхнева і т. д.. 

Нас найбільше лякає саме генеральне прибирання, тому що в нашій голові, як правило, розігрується уяву. Ми представляємо кількість витраченого нами часу, гори пилу і велика кількість не перебранной одягу. 

Це нас вводить в жах. Як правило, ми забуваємо, що якщо б ми прибирали регулярно, то така прибирання нам не видавалася б такою страхітливою, яка вона є для нас. 

Генеральне прибирання – це всього лише процес наведення лоску у себе вдома. Такого роду прибирання ми можемо присвятити нашим улюбленим і довгоочікуваним свят, наприклад, до Великодня або до Нового року, до Різдва або до персонального нового року - дня народження. 

В такому випадку ймовірність якісного проведення прибирання дуже висока. Ще ми прибираємо у себе вдома частіше за все із-за того, що нам соромно перед нашими гостями, ми боїмося виглядати нечупарами в очах наших друзів, родичів.

Приємного в збиранні, звичайно, мало, і складно знайти людей, які реально отримують задоволення від цього заняття. Хтось робить це частіше, хтось рідше. 

Чистота, охайність і акуратність вносить величезний внесок у ваш позитивний імідж. Чистота наших кімнат частково відображає чистоту наших думок і наших дій. 

За нашими кімнатах можна охарактеризувати навіть наші звички, деталі нашого характеру. Так само, коли ми прибираємо, є велика ймовірність того, що ми знайдемо речі, які ми ранні шукали. 

Важко не погодитися з висловом такого письменника як, Михайла Веллера. Він зазначив у своєму пригодницькому розповіді, що великі прибирання небезпечні несподіваними знахідками. Погодьтеся! Це великий плюс у прибиранні. Після такого тривалого і дуже потрібного процесу як прибирання ми замислюємося про багатьох речах і їх значення в нашому житті.

Керуючись нашими нескладними і корисними порадами, ви з легкістю заберете свою квартиру і зробите її затишніше для себе і своїх близьких. Після вашої генерального прибирання у вас з'явитися, безсумнівно, велике бажання запросити до себе кого-то на чашечку чаю та поїсти смачним тортиком. 

Результат вашої роботи підніме вам настрій і, безсумнівно, ваші близькі будуть мати велике бажання приходити до вас у гості на багато частіше. Ви зрозумієте, що генеральне прибирання не така страшна, як вам здавалося спочатку.

Першим ділом потрібно вибрати день, такий щоб у вас не було ніяких планів, і присвятити наведенню порядку якусь певну кількість часу. 

Так само потрібно скласти план, схему дій, оцінити фронт майбутнього обсягу роботи. І самим головним, на мій погляд, є, звичайно ж, НАСТРІЙ. 

Від вашого настрою залежить якість роботи. Погодьтеся, що якщо у вас буде гарний, позитивний настрій, то ви і не помітите, як пролетить час, а ваша квартира буде сяяти від чистоти.

Звичайно ж, неможливо зробити прибирання квартири, якщо немає відповідних інструментів, тобто ганчірок, швабри, пилососа, миючих засобів і т. д. 

Про це теж варто подбати заздалегідь. Ми рекомендуємо вам придбати для прибирання яскраві кольорові прилади, які помітно полегшать роботу: відро і ганчірку для пилу в одному кольорі, зручну і практичну швабру, серветки з мікрофлори, стануть в нагоді в боротьбі з пилом, кольорові гумові рукавички.

Прибирання не повинна бути монотонною і складним процесом. Задоволення потрібно отримувати від будь-якого заняття.
Генеральне прибирання має проводитися не менше двох разів на рік. Регулярність проведення таких процедур забезпечить чистоту завжди і скрізь. 

Так що, слід приділяти більше уваги підтримці чистоти в вашій квартирі кожен день і тоді ваша генеральне прибирання буде приносити більше радості і задоволення.

При проведенні генерального прибирання в квартирі слід пам'ятати:

  • Прибираючись, рухайтеся зверху вниз.
  • Виробляєте спочатку сухий, потім вологе прибирання.
  • Кладіть речі на місце відразу після того, як помили шафа, щоб вони не створювали ще більшого безладу.
  • На сильно забруднені місця (мікрохвильовка, духовка, витяжка) слід нанести миючий засіб і залишити його на поверхні. Через 10-15 хвилин забруднення з легкістю можна буде витерти простий губкою.
  • Якщо у вас виникло бажання позбутися громіздких речей (наприклад, непотрібних меблів або холодильника), намагайтеся все винести напередодні прибирання.
  • Не відволікайтеся на розглядання речей, які ви дістаєте з шаф, це може сильно затягнути прибирання.
Переглядів: 3570