Як помити жалюзі

Жалюзі давно і щільно увійшли в наше життя, замінюючи, де це можливо важкі і громіздкі штори. На сьогоднішній день жалюзі використовуються як квартирах, так і в офісних приміщеннях. 

Вони чудово захищають від сонячного світла, і мають прекрасний дизайн, однак, пилу з-за цього менше не збирають. Тим більше, якщо жалюзі важать на кухні, то крім звичайної пилу, на них осідають залишки жиру і кіптяви. Жалюзі бувають двох видів - горизонтальні і вертикальні, і мають особливу технологію очищення.

І так, давайте розберемося, як помити жалюзі? Дана процедура очищення безпосередньо залежить від структури матеріалу і ваших жалюзі. Як правило, їх чистка не забирає багато часу і сил, тільки за умови, якщо кожен день протирати їх вологою ганчіркою з додаванням миючих засобів. Це допомагає підтримувати постійну чистоту, і не допускати сильного забруднення. В іншому ж випадку, доведеться не мало повозитися, щоб привести жалюзі в належний вигляд.

Для того щоб помити жалюзі з металу, необхідно їх зняти з карниза і проводити подальшу очистку вже у ванній. Мити необхідно під проточною водою, без сильного натиску. 

Якщо забруднення серйозні, потрібно використовувати чистячі засоби на мильній основі, наносячи їх губкою або щіткою середньої жорсткості. Кращим варіантом буде залишити на деякий час намилені жалюзі полежати у ванні, а потім дбайливо змити теплою водою.

Щоб помити жалюзі з дерева, доведеться користуватися тільки спеціальними миючими засобами, т. к. звичайним способом їх не вимити. Вода буде провокувати розбухання дерева. Що швидко приведе їх у непридатність.

Тепер розглянемо варіанти, як помити жалюзі з тканини. Найпростіший, але грубий спосіб очищення - прання в звичайній пральній машині. 

Для цього потрібно зняти жалюзі, скрутити їх у рулон, і помістити в мішок для прання, включити делікатний режим і сподіватися на сприятливий результат заходу. Будьте готові до того, що форма ваших жалюзі вже, швидше за все, не буде колишньою. 

Такий процес очищення в домашніх умовах є найбільш ефективним. Якщо звичайно, ступінь забруднення досить висока. Щоб уникнути сильної запиленості тканинних жалюзі, рекомендується під час прибирання квартири, їх пилососити. На мінімальній потужності та спеціальної пиловий насадкою.

Для того щоб помити жалюзі, не знімаючи їх з вікна, потрібно ретельно, але вкрай акуратно, наносити очищаючий засіб, з допомогою губки, і протерти кожну планочку жалюзі. Далі змінити мильну воду на чисту і повторити процедуру. Доведеться змиритися з тим, що у брудних патьоках після таких маніпуляцій обов'язково буде і підвіконня, і підлога, і стіни.

Проте, компанія «Чистория» знає, як помити жалюзі набагато швидше і якісніше. Для цього потрібно всього на всього, подати заявку на клінінг послугу з очищення жалюзі. І найближчим часом, до вас додому, прибудуть працівники, які за короткий термін приведуть ваші жалюзі в ідеальне стану.

«Чистория» як при очищенні жалюзі, так і при виконанні іншої роботи, користуються спеціальними, професійними засобами. Мають профільне обладнання та інвентар, для швидкої і максимально ефективного прибирання вашого дому та офісу. 

Переглядів: 1851
Схожі статті

В якій якості і світлі ви хочете бачити світ? Сірим і брудним або яскравим і чистим? Це вибір кожного з нас!