Генеральне прибирання в домі

Кожен день будь-яка господиня робить таку роботу, як прибирання своєї квартири або будинку. Це може бути мінімальна витрата часу, наприклад, щоб помити посуд або розкласти речі по місцях.

Але не у кожної жінки вистачає часу, щоб кожен день заглядати у всі кути, відсувати меблі і так далі. Для цього і існує генеральне прибирання в будинку.

Не забувайте також про те, що подібного роду прибирання в першу чергу потрібна вам та вашим близьким, щоб бути здоровими. Так сказати, чистота - запорука здоров'я.

Якщо ви будете самі проводити прибирання, то до кінця дня ви просто впадете від безсилля і втоми, тому привабте своїх рідних до цього заняття, разом веселіше.

Генеральне прибирання в будинку потрібно розпланувати заздалегідь, оскільки ви можете кілька годин поспіль робити безрезультатну роботу. Наприклад, для початку з усіх шаф і комодів дістають речі, які там зберігаються, полиці в них протирають вологою ганчіркою, потім складаю речі назад.

Тепер про килимах. Коли здійснюється генеральне прибирання в будинку їх необхідно винести на двір і вибити. Можна звичайно їх почистити спеціальними засобами для чищення килимів, але це не так ефективно.

Протерти батареї, вікна, підвіконня вологою ганчіркою. Пилососом збирають пил з книжок і м'яких меблів. Можна також помити стіни, якщо вони пофарбовані фарбою.

Далі треба помити скла, а потім вже віконні рами. Завершується збирання миттям підлог. Спочатку підлоги пилососять, далі миють спеціальними миючими засобами.

Якщо у вас в будинку паркет або дерев'яні підлоги, не мийте їх у великій кількості води, інакше вони можуть зіпсуватися, увібравши в себе багато вологи.

Також вологу не люблять поліровані і лаковані поверхні, їх необхідно протирати тільки сухою ганчіркою, інакше меблі може втратити свій блиск. Дерев'яні меблі теж потребує сухому протиранні.

Не забувайте про те, що звичайно збирання можна провести найпростішими засобами, такими як відро, вода, ганчірка і віник, але щоб зробити більш якісну та ефективну прибирання придбайте собі необхідне обладнання, яке, до того ж, додасть вам настрою при збиранні.

Купуючи миючі, чистячі та різну побутову хімію для прибирання ,почитайте склад, вибирайте не шкідливі для вашого здоров'я засоби.

І ще порада, ніколи не приймайте генеральне прибирання в будинку за кару Божу. Це необхідна рутина, але якщо ви будете ставитися з негативом, то повірте, це тільки посилить вашу задачу.

Переглядів: 1909