6 ефективних та простих способів миття жалюзі

На сьогоднішній день існує величезна кількість різновидів жалюзі. Їх різниця не тільки в матеріалі, але і в особливостях будови каркасу. Жалюзі бувають тканинні, металеві, пластикові, дерев'яні, бамбукові і т. д.

Найчастіше для офісних або віталень приміщень вибираються бамбукові або дерев'яні жалюзі. У таких приміщеннях вони будуть максимально ергономічні і прослужать довго за рахунок низького рівня вологості.

В кімнатах, де часто проводиться вологе або генеральне прибирання встановлено апарати для зволоження повітря використовуються пластикові жалюзі.

Кожен вид жалюзі вимагає індивідуального підходу до очищення і миття. Для правильного догляду за жалюзі, слід дуже відповідально підходити до питання їх миття. Ми пропонуємо ознайомитися з шістьма ефективними способами як мити жалюзі.

Спосіб перший (чищення тканинних жалюзі).

Найпростіше очистити жалюзі щіткою або спеціальною губкою. Здається все просто, але є неприємний нюанс: інвентар для видалення бруду повинен бути сухим, інакше ви ризикуєте залишити патьоки бруду. Ефект сухого чищення недовгий, адже піднятий пил поступово осяде.

Спосіб другий (миття пластикових пластмасових жалюзі).

Цей метод досить трудомісткий, але дуже ефективний. Потрібно серветка без ворсу і миючий засіб. Намиливши серветку треба видалити бруд з кожної деталі жалюзі. Відповідно, процедуру треба завершити змиванням миючого засобу, точно таким же чином. Але, цей метод ефективний для незначних забруднень. Якщо на жалюзі скупчився жировий шар, зверніть увагу на наступний спосіб.

Спосіб третій (миття пластикових і пластмасових жалюзі з сильними забрудненнями).

Зніміть жалюзі з вікна і добре змочіть їх під душем у ванній. Потім добре спіньте миючий засіб і нанесіть піну на комплектуючі деталі. Коли шар бруду розм'якшиться, скористайтесь невеликою щіткою (можна взяти зубну). Завершивши процедуру видалення бруду, промийте вироби під душем і витріть насухо.

Спосіб четвертий (полегшений варіант попереднього).

Знявши жалюзі з вікна, замочіть їх у ванній, з заздалегідь підготовленої мильною водою. Такий метод буде ефективним, якщо жалюзі не сильно забруднені або коли їх треба освіжити.

Спосіб п'ятий (мийка бамбукових і дерев'яних жалюзі).

Цей метод правильніше назвати чищенням жалюзі, ніж миттям. Дерев'яні та бамбукові жалюзі мочити протипоказано, це може спровокувати деформацію. Для видалення бруду з такого виду жалюзі скористайтесь пір'яною щіткою, пилососом або сухою губкою. Під час процедури не ігноруйте правило використання засобів по догляду за дерев'яними виробами.

Спосіб шостий (миття вертикальних тканинних жалюзі).

Виробництво тканинних жалюзі передбачає обробку пилевідштовхуючим складом, а прання жалюзі здатне, за кілька разів його вимитий. Тому візьміть пилосос і ретельно зберіть пил на всіх комплектуючих. Якщо прання вкрай необхідне, скористайтесь найбільш делікатним режимом:

  1. зніміть кожну ламель, відокремте ланцюжок;
  2. зверніть кожну ламель в нещільний рулон і помістіть в мішок для прання (потрібно кілька мішків);
  3. підготуйте злегка теплу мильну воду;
  4. опустіть ламелі на годину у мильний розчин;
  5. через годину, розправте кожну частину і обполосніть прохолодною водою з душу;
  6. не чекаючи висихання, зберіть всі частини жалюзі і повісьте сушитися на своє місце (під вагою вологи кожна ламель прийме ідеально рівну форму).

До методу прання вертикальних жалюзі слід вдаватися якомога рідше, це збільшить їх довговічність.

Переглядів: 3074
Схожі статті

Ставите питанням, як вивести пляму з килима? Раніше подібних інструкцій було не знайти і доводилося задовольнятися тим, що Ми постійно бачимо плями на килимах

Для кожної людини важливо, щоб його квартира була затишною і комфортною. На жаль, шикарного ремонту, дорогих меблів і техніки буде недостатньо.

Якщо заглибитися в історію, то за миття вікон можна складати хронологічну таблицю. Наші бабусі та прабабусі мили вікна господарським милом, натирали картоплею або додавали у воду крохмаль. Натирали вже чисті скла зім'ятою газетним папером, іноді заздалегідь збризнувши її оцтом.